13 Apr

Miten tulla loistavaksi muusikoksi

On monia tapoja kehkeytyä loistavaksi muusikoksi, eikä varmasti ole haitaksi, jos moisesta haaveilevalla on luontaisia taipumuksia tai lahjoja musikaaliseen ilmaisuun. Mutta hyväksi muusikoksi ei ole oikotietä, ja oma-aloitteisuus voikin olla tärkeimpiä asioita loistavaksi muusikoksi muovautumisessa, sillä vaaditaan aloitekykyä pitääkseen yllä toistuvaa harjoittelua ja jatkaa kohti unelmansa saavuttamista.

Valitsemasi instrumentin soittamisen oppimiseen on useita väyliä, mutta yksi oleellinen tekijä on toisto, sillä kukaan ei ole seppä syntyessään. Harjoittelemalla opit mitkä taidot ovat tärkeimpiä, ja oppimalla perusteet huolellisesti luot pohjan sille mikä erottaa keskiverto-musikantin loistavasta. Jimi Hendrix esimerkiksi kulutti vuosikausia soittaen yksinkertaista rytmikitaraa, ja lopulta hänen kadehdittu soittotyylinsä perustui monimutkaisuuteen, jonka hän rakensi tämän yksinkertaisen perustan päälle.music-304644_960_720

Pelkästään jonkin soittimen hallitseminen ei vielä tee kenestäkään muusikkoa, vaan lisäksi pitäisi siis olla kykyä ymmärtää, kirjoittaa, esittää ja tuntea musiikkia. Yhtenä tärkeimpänä tekijänä voitaisiin pitää kykyä kuunnella, sillä kyvyttömyys sulauttaa oma ilmaisunsa muiden ulosantiin voi johtaa kestämättömään kakofoniaan. On myös usein kannattavaa opetella soittamaan enemmän kuin yhtä instrumenttia, sillä tämä laajentaa kokemuspiiriäsi.

Musiikin soittamisen kannalta on lisäksi erittäin oleellista pysyä rytmissä ja tätä kannattaakin harjoitella, jos se ei suju luonnostaan, sillä väärä tai vaihteleva tempo voi pilata kappaleen kuin kappaleen. Muiden kanssa soittaminen voi olla ratkaisu tähän, sillä yhteistyössä joutuu pysymään tahdissa, jotta lopputulos kuulostaisi harmoniselta. Yhteissoitosta saa myös kokemusta ja se auttaa sinua kasvattamaan uskoa kykyihisi, sen lisäksi että se on hauskempaa kuin yksin soittaminen.

Musiikin teorian opiskelustakin on todennäköisimmin hyötyä, tämä tieto kun on yleismaailmallista ja tekee monesti musiikista keskustelusta muiden ammattilaisten kanssa helpompaa. Todelliset taiteilijat eivät koskaan lakkaa imemästä ympäristöstään tietoa ja ideoita, jotka rikastuttavat heidän mieltään, joten lue, kuuntele, katsele, kysele kysymyksiä ja ympäröi itsesi mielenkiintoisilla ihmisillä. Ole yksi niistä, jotka oppivat jatkuvasti uutta ja ovat näin ihmisistä kaikkein kiinnostavimpia, jatkuvasti muuttuen ja kasvaen.

Jos haaveilet ammattimuusikon urasta, on ratkaisevan tärkeää että rakastat musiikkia sen itsensä vuoksi. Musiikin rakastamisen pitää olla se eteenpäin ajava voima, joka saa sinut jatkamaan ja koettamaan ylittää itsesi päivä toisen jälkeen. Saattaakin olla huomion arvoista pitää mielessä, että esimerkiksi yksikään Beatlesin jäsenistä ei osannut lukea nuotteja, eikä Elvis kirjoittanut ainuttakaan kappaleistaan, mutta he kaikki saavuttivat kuitenkin huikean suosion musiikin ymmärryksellään.